Stille Plaats
...
Stille tijd 2

 

 

Stille tijd 2

 

Stille Tijd - Wanneer Moet Ik Samen Zijn met God? Stille tijd is een gewoonte die gemakkelijk vergeten kan worden, vooral als we hier nog geen hoge prioriteit aan hebben toegekend. Het is zo verleidelijk om onze levens gewoon met het alledaagse verkeer te laten mee bewegen en om te vergeten dat we af en toe de benzinetank moeten bijvullen om weer verder te kunnen gaan. Misschien hebben we wel al een goed idee van de Bijbel, de gebruiksaanwijzing voor het leven, maar zonder een dagelijkse stop bij het tankstation lopen we het gevaar dat we zonder brandstof langs de weg komen te staan. Jazeker, we kunnen altijd God's "hulpdiensten" opbellen, maar waarom zouden we er niet gewoon voor zorgen dat we op een dergelijke noodsituatie zijn voorbereid? Koning David ging dagelijks op zoek naar God voordat hij zich in de strijd waagde. Misschien ken je wel de bekende melodie voor de woorden van Psalm 5. Als dat zo is, zing het dan gewoon eens:
"Hoor mijn woorden, HEER, sla acht op mijn klagen. Luister naar mijn hulpgeroep, mijn koning en mijn God, tot u richt ik mijn bede. In de morgen, HEER, hoort u mijn stem, in de morgen wend ik mij tot u en wacht."
Wat een prachtig patroon dat we kunnen volgen! Als we elke stille dag uittrekken om Hem op te zoeken, dan zal dat ons er aan herinneren dat we elke dag van Hem afhankelijk zijn! Als we Hem in de ochtend opzoeken dan geven we de controle over de dag aan Hem over voordat deze volledig onbestuurbaar raakt, en dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat we klaar zijn voor wat ons op die dag ook kan overkomen.

Stille Tijd - Hoe Deze te Vinden, Zelfs in een Rumoerige WereldStille tijd lijkt welhaast een tegenstrijdigheid in deze rumoerige wereld waar we in leven. Hoe kunnen we ooit stilte vinden temidden van alle luide muziek, mobiele telefoons, heavy metal CD's die in de auto naast de onze wordt afgespeeld, 24-urige nieuwszenders, de grasmaaier van de buren? Voor de mens is dit onmogelijk. Maar met God, zo vertelt de Schrift ons, is alles mogelijk. Is het samenzijn met God een dagelijkse prioriteit voor jou? Als jij naar een stille tijd met God verlangt, maar het moeilijk vindt om dit te doen, probeer dan eens de volgende tips:

  • Reserveer tijd in je dagelijkse schema door deze op je kalender te schrijven. Afspraken en vergaderingen worden vaak vergeten als deze niet worden opgeschreven. Maak een dagelijkse afspraak met God.
  • Als je in een lawaaierige omgeving woont, probeer dan een plek in je huis, in je buurt of in je gemeente te vinden waar het gemakkelijker voor je kan zijn om met de Heer te praten. Als je geen stille locatie kunt vinden, probeer er dan zelf een te maken. Men zegt dat Susanna Wesley, de moeder van Charles en John Wesley, eenvoudigweg haar schort over haar hoofd trok! Dat liet de rest van haar gezin weten dat ze met God aan het spreken was en dat ze niet gestoord wilde worden. Ben creatief! God heeft je tenslotte naar Zijn gelijkenis geschapen en er is niemand creatiever dan God.
  • Als afdwalende gedachten je grootste probleem zijn, bid dan voor discipline en hou lijstjes bij. Maak een lijst van mensen en dingen waar je voor wil bidden. Hou een dagelijks Bijbel-leesplan bij de hand zodat je dit gemakkelijk kan vinden. Hou ook een notitieboekje bij de hand zodat je die artikelen op kan schrijven die je in de supermarkt wil kopen, of andere dingen die ineens in je gedachten opkomen. Op die manier zet je ze opzij en kun je verdergaan met je ontmoeting met God. Onze God is een ordelijke God. Geef Hem je dwalende gedachten en je verlangen om gedisciplineerd te zijn. Hij zal je helpen om manieren te vinden waarop dit mogelijk is.

Tenslotte: heb je een verlangen om van God te horen? Ben je gedreven om te weten wat Zijn wil voor je leven is, boven je eigen wil? Een dagelijkse stille tijd bereidt je hart voor om te kunnen luisteren. Het kan zijn dat je Hem "hoort" spreken op die stille momenten - of misschien hoor je Hem wel door middel van een vriend of een gebeurtenis later op de dag. Maar omdat je van jouw tijd met Hem een prioriteit hebt gemaakt en bereid bent om de buitenwereld buiten te sluiten zodat je Hem kunt horen, zal Hij er voor zorgen dat je Hem ook daadwerkelijk zal horen.

www.allaboutgod.comReacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl