Stille Plaats
...
Stille tijd

 

 

 

 

 

Stille Tijd

 

Stille Tijd - Ben Kalm en Luister Wanneer we het over 'stille tijd' hebben dan zou je aan die dierbare momenten kunnen denken die we hebben nadat de kinderen naar bed zijn gegaan, maar voor Christenen is stille tijd meer dan dat. Stille tijd, of 'toewijdingstijd', refereert aan onze dagelijkse afspraak met God, wanneer we zoveel mogelijk de invloeden van buitenaf proberen uit te sluiten. In onze stille tijd kunnen we Hem prijzen door tot Hem te zingen, bidden, de Schrift of dagelijkse devoties lezen, over God's Woord mediteren, of gewoon stil zijn en luisteren. Het maken van die afspraak is het een; de afspraak nakomen is weer heel wat anders!

Stille Tijd - De Uitdaging van Buitenaf Stille tijd is een doel dat eenvoudig lijkt, maar heeft met grotere uitdagingen te maken dan vele lichamelijke uithoudingsproeven. Vooral in onze Westerse wereld leven we in een drukke wereld vol ruis. Waar we ook naar toe gaan, zelfs in ons eigen huis, ervaren we de een of andere ruis die ons kan afleiden, van telefoon tot televisie tot verkeerslawaai. Maar tijd vrijmaken voor je dagelijkse tijd met God is cruciaal als je Hem wil horen!
Als we hier even bij stil blijven staan en er over nadenken, dan herkennen we dat we in een territorium leven dat door de vijand is bezet, en dat betekent dat het bijna onmogelijk is om een ideale geestelijke omgeving in te richten. Satan, onze belangrijkste vijand, wil niet dat we in stilte tijd met God doorbrengen. Sterker nog: zijn doel is om dit op alle mogelijke manieren tegen te gaan. Hij weet dat hoe meer tijd we met God doorbrengen, des te meer we op God zullen gaan lijken en hoe meer we God's doelen op deze aarde zullen volbrengen. Satan wil niet dat we hierin slagen.
God wil dat alle mensen gered worden, maar Satan wil dat we allemaal zullen vergaan. Prijs God, want Zijn plan is grootser! Satan kan zich niet met God meten, maar hij kan het God's kinderen wel moeilijk maken en dat is precies wat hij doet. Als je de volgende keer moeite hebt om de ruis buiten te sluiten en om alleen met God te zijn, onthou dan wie er in je weg staat. En onthou dan wie er sterker is!

Stille Tijd - De Innerlijke Uitdaging De stille tijd heeft betrekking op een innerlijke toestand, maar ook met een uiterlijke toestand. Heb je ooit gemerkt, wanneer je er voor gaat zitten om de Bijbel te lezen en te bidden, dat je gedachten dan beginnen af te dwalen en je je ineens weer herinnert wat je in de supermarkt wilde kopen? Innerlijke "ruis" kan je stille tijd met God net zo zeer verstoren als afleidingen van buitenaf.
Onze menselijke zwakheden verenigen zich met de inspanningen van de vijand om ons van God vandaan te houden. Er is een reden dat hij bekend staat als "de heerser over de machten in de lucht"! Maar nogmaals, God is sterker. Je kunt de innerlijke ruis verslaan, maar hiervoor zijn toewijding en discipline vereist.

Stille Tijd - Waarom is Dit Dan Zo Belangrijk? Het kan zo moeilijk zijn om je stille tijd de juiste prioriteit te geven. Het is verleidelijk om uitvluchten te verzinnen of om er gewoon niet de moeite voor te nemen. Een geconcentreerde inspanning is vereist om onze harten voor te bereiden op het luisteren naar God. Ruis zal ons afleiden, of deze nu van buitenaf of vanuit ons binnenste afkomstig is. Als we niet in staat blijken om het belang in te zien van een regelmatige, toegewijde stille tijd met God, dan zullen we Zijn stem waarschijnlijk niet horen - de stem die fluistert: "Dit is de weg die je moet volgen" (Jesaja 30:21).
God verlangt er naar om tijd met ons door te brengen. Denk eens na over wat Hij voor ons wilde doen zodat wij met Hem verenigd konden worden. Is het te veel gevraagd om dagelijks tijd aan Hem te wijden?
Jezus gaf ons het voorbeeld voor onze stille tijd. Hij nam regelmatig de tijd om Zich met de Vader te verbinden, zoals de volgende Schriftteksten ons vertellen:
"Vervolgens ging Jezus met zijn leerlingen naar een olijfgaard die Getsemane genoemd werd. Hij zei: ‘Blijven jullie hier zitten, ik ga daar bidden.’" (Matteüs 26:36).
"Vroeg in de ochtend, toen het nog helemaal donker was, stond hij op, ging naar buiten en liep naar een eenzame plek om daar te bidden." (Marcus 1:35).
"Hijzelf trok zich geregeld terug op eenzame plaatsen om er te bidden." (Lucas 5:16).

 

http://www.allaboutgod.com

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl